All News
12 Ağustos 2018 ( 1068 izlenme )
Reklamlar

Muharrem İnce: Ev sahibi biziz, kiracı 'Ben evi tahliye etmeyeceğim' diyor

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri adayı Muharrem İnce, kurultay talebinde bulunan delegelerle Ankara'da bir araya geldi. İnce, kurultay tartışmalarına ilişkin, 'Ev sahibi biziz, kiracı 'evi tahliye etmeyeceğim' diyor' benzetmesi yaptı.

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri adayı Muharrem İnce, kurultay talebinde bulunan delgelerle Ankara'da bri araya geldi.

Toplantı öncesinde basına açıklamada bulunan İnce, kurultay tartışmalarına ilişkin, "Ev sahibi biziz, kiracı diyor ki 'Ben evi tahliye etmeyeceğim'" benzetmesi yaptı. "İki yıllığına seçilen genel başkan ve parti meclisi üyelerine, partinin kurultay delegeleri partinin tapusunu vermez, yönetme yetkisini verir" diye konuştu.

İnce, şunları kaydetti:

"Değişim talebini görmezden gelmemek lazım. Arkadaşlarımız bugün bir toplantı düzenlemişler, beni de davet ettiler. Ben 30 yıl sonra ilk kez delege değilim. Davet ettiler, görüşlerimi anlatacağım. Bir tavsiyem olacak arkadaşlara onu söyleyeceğim ve ayrılacağım sonra.

'KURULTAYLAR YÖNETME YETKİSİ VERİR, TAPU VERMEZ'

"Siyasi partiler kurultaylarında yöneticilerini seçer. İki yıllığına seçilir bu yöneticiler. İki yıllığına seçilen genel başkan ve parti meclisi üyelerine, partinin kurultay delegeleri partinin tapusunu vermez, yönetme yetkisini verir. Tapu verilmiyor. Atatürk'ün partisinin tapusu bütün millete aittir. Şu anda Sayın Genel Başkana ve MYK üyelerine ait değildir.

KİRACIEV SAHİBİ BENZETMESİ

"Dolayısıyla partilerin yöneticileri kiracılardır. Ev sahibi biziz. Kiracı diyor ki 'Ben evi tahliye etmeyeceğim. 'Kötü, hor kullanıyorsun evi, bakımını yaptırmıyorsun, çatısı akıyor. 'Hayır, tahliye etmeyeceğim.' diyor. Boşaltmıyor evi. Peki biz ev sahibi olarak evi tahliye etmiyor diye evi yakacak, yıkacak mıyız? Hayır. Arkadaşlara tavsiyem bu. Tamam, tahliye etmiyor olabilir. Kiracı, 'Ben tanımıyorum, 700800 imza da getirseniz kurultayı toplamıyorum' diyor. Bunu millete anlatacağız."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'İdlib'den çekilen cihatçı gruplar Kayseri ve Konya'ya mı yerleştirilecek?' SEDAT PEKER'DEN YİNE ŞOK İDDİALAR Kendi gitti ekibi deşifre olmaya başladı. Gece kulübü alan, tekne yaptıran emniyet müdürleri Peker'den Şok Paylaşımlar: Perde arkasındakileri unutmadığımı anlasınlar diye bu paylaşımları hazırladım.