All News
04 Ocak 2019 ( 4414 izlenme )
Reklamlar

New York Times: Ülker hisselerini, Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşıdı

New York Times: Ülker hisselerini, Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşıdı

New York Times gazetesi, Ülker'in sahibi Murat Ülker için gösterdi, "Yıldız Holding, 7 milyar dolar civarındaki borçlarını yapılandırdı ve elindeki Ülker hisselerini, holdingin Londra merkezli şirketine sattı" dedi


New York Times gazetesi, “Türkiye’den yurt dışına göç” konulu haberine Ülker’in sahibi Murat Ülker için, “Yıldız Holding, 7 milyar dolar civarındaki borçlarını yapılandırdı ve elindeki Ülker hisselerini, holdingin Londra merkezli şirketine sattı. Yapılan aslında ailenin, elinde bulundurduğu Ülker markasına ait çoğunluk hisselerini, Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşımasıydı” dedi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, ABD merkezli New York Times gazetesi, “Erdoğan’ın vizyonuna hararetle karşı çıkan Türkler, yeteneklerini ve varlıklarını da alarak, sürüler halinde ülkeyi terk ediyor” başlığı ile yayımlanan haberde, ülkeden ayrılanların profillerine dikkat çekildi ve “Ülkenin kuruluşundan bu yana ilk kez, kültür ve iş hayatına yön veren üst sınıf ailelerin Türkiye’yi terk ettiği” belirtildi. Çok sayıda kişinin de Yunanistan, Portekiz ve İspanya’dan mülk alma yoluyla göç yolunu kullandığı da kaydedildi.

Varlıkların çoğu Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşınıyor
Küresel Varlık Göçü İncelemesi’nin (Global Wealth Migration Review) Türkiye’ye ilişkin verileri haberde yer alırken, 2016 ile 2017 yılları arasında, Türkiye’nin “varlıklı diliminin” yüzde 12’sine denk gelen, en az 12 bin dolar milyoneri, servetlerini yurt dışına aktardığı, AfrAsia Bankası tarafından hazırlanan Küresel Varlık Göçü İncelemesi raporuna göre ise bu varlıkların çoğunun Avrupa ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne taşındığı belirtildi.

Aynı rapora göre, İstanbul varlık göçü yaşanan ülkeler sıralamasında yedinci sıraya yükselmiş durumda. Gazete varlık göçüne örnek olarak da Yıldız Holding’i örnek gösterdi ve Murat Ülker’in başında olduğu holdingin 7 milyar civarındaki borçlarını yapılandırdığı ve elindeki Ülker hisselerini holdingin Londra merkezli şirketine sattığını ifade belirtirlen durumu “Yapılan aslında ailenin, elinde bulundurduğu Ülker markasına ait çoğunluk hisselerini, Türk mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yere taşımasıydı” şeklinde ifade etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Virgin Adaları Başbakanı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı Akp'li Utanmaz Vekilden Skandal Sözler: 'Kuru Ekmek Yiyorlarsa Aç Değiller'' Şehir hastanelerini işleten şirketlere tam 81 milyar dolar ödenecek! ERDOĞAN ADALET ŞURASINDA....