All News
30 Kasım 2023 ( 225 izlenme )
Reklamlar

Seçim masraflarını da halka ödetmiş.


akp'nin 2019'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olarak gösterdiği Binali Yıldırım'ın seçim sürecinde masrafları için belediyeye ait iştirakleri kullandığı ortaya çıktı. 

Halktv. com. tr'den Ali Macit'in haberine göre İBB müfettişlerinin tespit ettiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan dosyalarda bir haftalık süreç içerisinde 3 milyon 587 bin TL’lik harcama tespit edildi. 

2019 yılında İBB’ye ait Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi, Galata Kulesi, Hıdiv Kasrı, Miniatürk, Çadır Köşk, Malta Köşkü, Beyaz Köşk, Küçük Çamlıca, Gülhane, Paşa Limanı, Sarı Köşk gibi mekanların usulsüz kullandığı belirlendi.

Öte yandan etkinlerdeki açıklama kısmında “seçim sabahı ilçe teşkilatlarına verilen sandviçler catering, vefa buluşma yemeği, miting, Kartal A.İ.L., Beyaz Gezi VİP, fuar yemeği, Ak Parti Grup, Binali Bey, Binali Beyin korumaları ve Beşiktaş İlçe Teşkilatı” gibi ifadeler yer aldı. 

26 Mart tarihinde İSKİ’nin öğle yemeğine açıklama olarak da ‘Vefa Yemeği’ açıklamasının yer aldığı belirtildi. 

İBB’nin müfettişleri tarafından hazırlanan raporda ise “Elde olunan ilk bilgi ve belgeler ışığında, kamu kaynaklarının siyasi çalışmalar için kullanılmış olabileceği ve bunun gizlenmesi için içerik itibariyle sahte belge üretildiği kanısı oluşmuştur” denildi.

İBB iştiraklerinde bir haftalık süreç içerisinde yer alan harcamalar şu şekilde: 

24 Mart İSFALT A.Ş ve İSKİ: 5 bin 500 kişiye 550 bin TL’lik yemek  

25 Mart İSTGÜVEN A.Ş: 3 bin 825 kişiye 383 bin TL’lik yemek 

26 Mart İSKİ ve İGDAŞ: 3 bin 250 kişiye 354 bin TL'lik yemek 

27 Mart İSPER ve BELBİM: 2 bin 850 kişiye 285 bin TL’lik yemek  

28 Mart Boğaziçi Yönetim: 4 bin kişiye 400 bin TL’lik yemek  

29 Mart İSTGÜVEN:  5 bin kişiye 500 bin TL’lik yemek  

30 Mart İSPER: 11 bin 250 kişiye 1 milyon 250 bin TL’ye yemek  

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlikte 21 gün askerlik yapılacak birlikler belli oldu Anıtkabir'de buluşan askeri öğrencilere gözaltı Babacan'dan enflasyon sayılarına karşı düşüncesi: Çalışarak para kazananların alım gücünün yok olduğu bir tahrip yaşıyoruz Nihat Doğan, Özgecan Aslan’ın babası ile bir fotoğraf paylaştı