Bilgiyle yenemeyince tehdit, hakaret ve iftiraya başvurdukları genç Nevşin Mengü'ye konuştu

1277 izlenme 03 Ağustos 2024
Reklamlar
Bir YouTube kanalında şeriat savunucusu ile yaptığı 'Şeriat iyi bir yönetim biçimimidir.' temalı tartışmada kullandığı argümanların ardından adalet bakanlığı harekete geçmişi genç hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube programına konuk olan Diamond Tema, "Ben Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onay verdiği bir kitapta yazanları söyledim, Hz.Muhammed’e hakaret etmedim" ifadelerini kullandı.  

"Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez" diyen akp'nin Adalet Bakanıyla da ilgili de konuşan, Diamond Tema "Adalet Bakanı benim de hakkımı korumak zorunda." dedi. 

Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube programına konuk olan Diamond Tema, "Desteklemesem de CHP'ye oy veren bir seçmen olarak bana sahip çıkmasını bekliyorum. Ancak daha önemlisi, muhalif partilerin şeriata ve gericiliğe karşı net bir tavır alması ve laikliği koruması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'ye oy verdiğini ancak partiye yönelik eleştirilerini de dile getiren Tema, muhalif partilerin sadece kendisine değil, tüm Türk vatandaşlarının haklarını savunması gerektiğini belirtti.

"Eğer gerçekten muhalifseniz, Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyseniz, bu değerleri korumak için mücadele etmelisiniz" diyerek sözlerini sürdürdü.

Diamond Tema'nın açıklamaları şöyle;

''Aslında bu istek değil. Bu olması gereken bir şey. Eğer siz Cumhuriyetçiyseniz Atatürkçüyseniz; Atatürk'ün kurduğu partinin devamıysanız ve muhalifseniz; şeriata karşı, gericiliğe karşı ya da bir Türk vatandaşının durduk yere, bir hadisi okudu diye öldürülmesi, hapse atılması istenmesine karşı konuşmanız gerekir.

Ben son seçimde her ne kadar içten içe desteklemiyor olsam da CHP'ye oy verdim. Onlar için destek yayınları yaptım. Normalde yaptıkları şeyleri beğenmiyor olsam da. Sonuçta iktidara karşı oy verebileceğimiz bir tane parti vardı. 

Bu insanlar eğer gerçekten muhalif ise; eğer gerçekten laikliği, cumhuriyeti, Atatürkçülüğü, Türkiye'yi düşünüyorlarsa burada koruyacakları kişi ben değilim sadece. Adımı söylemeden, bana destek vermeden şeriata karşı laikliği savunabilirler. Yapmaları gereken budur; aksi halde iktidardan farkınız nedir? Neden ordasınız?''

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan, Erdoğan'a karşı Polis ve bekçilerin saldırganları seyrettiği görüntüler ortaya çıktı. Bir o eksikti: Tayyip'in oğlu da Ekrem İmamoğlu'na Sataştı. Turhan Çömez, akp'nin başka bir yalanını daha ortaya çıkardı