Erkan Baş'tan kökenini sorgulayan şahsa tepki: 'İşte ırkçılık budur'

2789 izlenme 26 Nisan 2023
Reklamlar
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan kökenini sorgulayan şahsa tepki: 'İşte ırkçılık budur'

Erkan Baş, Alman istihbaratının kontrolünde yetiştirildiğini öne süren şahsa tepki gösterdi.  “Gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz” dedi. 


 Dün gece katıldığı bir televizyon programında Baş hakkında “Yugoslavya’da komünist bir rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Tamamen sol örgütler içerisinde, belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye’ye gönderiliyorsun” demişti.  

Bugün Twitter hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Baş, “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur” ifadelerini kullandı.  Destici ayrıca Baş'a hitaben, “Gerçek soyadın Jusoviç. Burada Baş’ı kullanıyorsun. Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun?” da demişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

15 Temmuz'da eski eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok'tan O güne dair çok dikkat çeken bir soru Yandaş bile İBB'nin deprem bölgesindeki koordinasyonuna hayran kalmış: ''30 saniye'' Başsağlığı bile dilemediği Cinayet hakkında konuştu: ''Tertemiz dava arkadaşlarımızı' Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun otobüsünün saldırıya uğradığı anlar