Kemal Kılıçdaroğlu: “Çıkıp bir Allah’ın kulu şurada kusurun var şunu yanlış yaptın desin''

506 izlenme 28 Mayıs 2024
Reklamlar
Kemal Kılıçdaroğlu: “Bana çıkıp bir Allah’ın kulu şuradan kusurun var şunu yanlış yaptın desin.”
CHP eski Genel Başkanı "Bana çıkıp bir Allah’ın kulu şuradan kusurun var şunu yanlış yaptın desin." ifadelerini kullandı  

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:   Kemal Kılıçdaroğlu şunu yapıyor. Şu eleştiri geldi; neden ofis açtın? Çok sayıda talep var ve insanlar görüşmek istiyorlar. Hepsini evde kabul etme şansım yok. Bizim eski genel başkanları ofis açıyor, ben de bir ofis açtım. İnsanlarla oturup konuşuyoruz. Kimisi tez hazırlıyor, sorular soruyorlar. 

Gazeteci bir kitap yazacak, geliyor sorular soruyor.  Öğleye kadar kendime arıyorum. Kitap okuyorum, yazı yazıyorum. İletilere, raporlara bakıyorum. Öğleden sonra da ofise gidiyorum.
'Kılıçdaroğlu bir köşede otursun' diyorlar. Allah aşkına neden korkuyoruz, çekiniyoruz? Ben bu ülke için elimden gelen tüm çabayı gösterdim ve göstermeye devam ediyorum. Tam tersine ülkenin bu kadar sorunu varken Kemal Kılıçdaroğlu bu sorunlara çözüm üretmek, yeri geldiğinde tartışmak yeri geldiğinde de önderlik yapmak durumundadır.  

'Niye ofis açtı' hayatımda duyduğum en saçma sözlerden birisi. Eğer bir insan bu ülkenin huzuru, kalkınması için bu ülkenin refahı için çalışacaksa bunun Kemal Kılıçdaroğlu olması şart değil. Herkes çalışmalı, üretmeli.  Bir kişi uzun süre genel başkanlık yapmamalı ama genel başkan değişecekse güvenli limana partisi taşımalı ve o limanda değişiklik gerçekleşmeli. Parti çalkantılı bir döneme girmeden, iç tartışmalara gebe bir yapı oluşmadan partiyi güvenli limana getiririz ve parti genel başkanını seçer. Düşüncem buydu. Kurultayda da bunu ifade ettim.  

Kurultayımızda benim de kabul etmediğim... Bizim partimizin bir özelliği var. Kendi aramızda tartışırız, kavga da ederiz. Ama bu atışmalarda bireysel çıkara dönük hiçbir şey yapmayız. Tartışmanın odağında da parti vardır.  Tartışmaların sıkıntılı bir sürecin içine sokulmasını asla doğru bulmadım. 

Özgür Bey'e genel başkanlığı devrederken 1,5 saatlik özel bir görüşme yaptık. Düşüncelerimi kendisine aktardım ama Özgür Bey benim bu konudaki düşüncelerimi biliyor.  Hayatın kendisinde vefa dediğimiz bir kavram var. 
Bu kavramın ne kadar değerli olduğunu düşünen her insan bilir. Kendi aramızda oturup bu kavram üzerinde çok daha güzel şeyler yapabilirdik. Kırgınlıklar önlenebilirdi. Benim güvenli limandan kastettiğim bu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gelenek Bozulmadı. Anıtkabir'e önceden doldurdukları partililerine tayyip için slogan attırdılar. 'Her yer tayyip her yer erdoğan' Feyzioğlu: seçim günü sandığın üzerine toz konsaydı, hepimiz seçim sonucunun meşruiyetini tartışıyor olurduk" Askeri, Terör Örgütünün Siyasi Uzantısına Selam Durdurtmalarına Can Ataklı Böyle İsyan Etti Gazeteci Nevşin Mengü, Çirkin İmaya Argo İle Cevap Verince Ak Trollerin Hedefi Oldu.