Ö. Özel'e yapılan saldırı sonrası ve öncesinde yaşananlar

5636 izlenme 16 Ağustos 2025
Reklamlar

Ö. Özel'e yapılan saldırı sonrası, olay anı ve saldırganın emniyete giriş anları.

Özgür Özel'e yapılan saldırının ardından, saldırganın etkisiz hale getiriliş anları ve emniyete götürürken.
Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder'in cenaze töreninin yapıldığı İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nden çıkarken bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.  Saldırganın Osmanlı çocuğuyum diyerek saldırdığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı, X hesabından yaptığı paylaşımda saldırganın 66 yaşındaki S.T. olduğunu, müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2020'de şartlı tahliye ile serbest bırakıldığını açıkladı.  Bakanlık S.T.'nin 2004 yılında iki çocuğunu öldürüp ikisini de yaraladığını, hırsızlık ve tehdit suçlarından da kaydı olduğunu duyurdu.

Özgür Özel saldırıdan bir süre sonra basına yaptığı açıklamada, bir süredir tehditler aldıklarını, ancak saldırıların kendilerini yıldırmayacağını söyledi. 
  "Bir süredir hem tehditler alıyoruz istihbarı değerlendirmeler yapılıyor" diyen Özel, "Bu vakitten sonra saldırılar bizi yıldırılacak olsak biz ölümü göze alıp cumhuriyeti kuran partinin genel başkanlığına talip olmazdık" diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Avrupa'da yaşayan Türk seçmen: "Oyum Erdoğan'a çünkü 10 milyondan fazla mülteciyi Türkiye'de tutarak burada huzur içinde yaşamamızı sağlıyor" Erol Mütercimler O şahıs hakkında çok önemli bilgiler vermişti ABD'den üst düzey yanıt: Buna şiddetle karşı çıkıyoruz Gerçek Bir Din Adamının Tespitleri Olay Oldu