Akp'li şahıs açıkladı: Suriye'ye 6080 ve 100 metrekare büyüklüklerinde 240.000 konut

3269 izlenme 19 Ocak 2024
Reklamlar
Akp'nin bakanı açıkladı: 13 ayrı bölgede 240 bin konutluk çalışma yürütülüyor


akp'nin bakanı, Tel Abyad'da açıkladı: 240 bin konutluk 13 ayrı bölgede bir proje çalışmasının gerçekleştirildiğini, proje çalışması tamamlanan 3 bölgeden birinde olduklarını anlattı.

  240 bin konutluk 13 ayrı bölgede bir proje çalışmasının gerçekleştirildiğini belirten akp'li,  proje çalışması tamamlanan 3 bölgeden birinde olduklarını anlatarak şunları söyledi:

"Yaklaşık 1200 dönümlük bir arazi burası. Gerek sanayisi olan gerek 10 bin konutluk birinci etap bu bölge ve yaklaşık 64 bin kişinin burada oturması planlanıyor birinci etapta. Burada birkaç etap daha üst üste yine bu bölgede gerçekleştirmiş olacak. Yine Cumhurbaşkanımız 13 bölgede 240 bin konut yapılabileceğini kamuoyuyla Türkiye'mizle paylaşmıştı. Konut yapılacak alanlara arkadaşlarımız daha önce geldiler. Konut nerede yapılacak, nasıl donatı gerçekleştirilecek, sanayisi nasıl olacak, tarımı nasıl daha verimli hale getirilebilecek bütün bunlarla ilgili çalışmaları hem yerinde görebilmek hem de tekrar değerlendirebilmek için buradayız"

Evlerin 60-80 ve 100 metrekare olacağını, ailelerin büyüklüğüne göre gerçekleşeceğini,  belirten akp'li, sözlerini şöyle tamamladı:
Cumhurbaşkanımız, bütün dünyaya söyledi ama maalesef batıdan yine her zaman olduğu gibi ses çıkmadı. Allah gayret gösterenlerden, emek sarf edenlerden razı olsun."


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Suskunluğunu bozan M. Yavaş, kendisini korkaklıkla suçlayan Akşener'e zıpkın gibi cevaplar verdi. İBB önünde işten çıkarılmayı protesto eden şahıs işe alındığı tarihi itiraf ediyor Canlı yayında yüksek tansiyon: iftira içerikli başlık atılınca yayını terk etti. Dini nikah kıydığı 2 Suriyeli tarafından dolandırıldı