All News
20 Nisan 2023 ( 13673 izlenme )
Reklamlar

Aksoy ve PİAR araştırmanın, Mart ayında yaptıkları son anketlerin sonuçları açıklandı

Son 2 anket sonucu açıklandı: 

1: AKSOY ARAŞTIRMA SONUCU

Aksoy Araştırma'nın son seçim anketi açıklandı. Ankete göre Cumhur İttifakı’nın adayı Tayyip ve Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında 11,2 puanlık fark bulunuyor.

Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin kararı dün imzaladı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından gözler son anket sonuçlarına çevrildi…

Aksoy Araştırma Şirketi, ‘Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması'nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.


Araştırma 8 Mart’a başladı ve bin 537 kişiyle, 26 ilde gerçekleştirildi. Ankete göre, AKP’nin oyu 31 olurken, CHP ise oylarını yüzde 28'e çıkarmış durumda.

Anket sonuçlarına göre partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının oy oranları:

AKP: Yüzde 31

CHP: Yüzde 28,4

İYİ Parti: Yüzde 12

HDP: Yüzde 10,3

MHP: Yüzde 7,2

Deva Partisi: Yüzde 1,4

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 1,1

Gelecek Partisi: Yüzde 0,9

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Araştırmada Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı  arasındaki oy farkı da ortaya kondu.
Anket sonuçlarına göre, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 55,6 oy alırken, Erdoğan ise yüzde 44,4‘te kaldı.

2: PİAR ARAŞTIRMA SONUCU

Piar Araştırma, mart ayının ilk haftası yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. 12 ilde 1460 katılımcı ile yapılan araştırmada, iki ittifak arasındaki fark 10 puana yakın. İşte ankette çok dikkat çeken ilginç sonuçlar.

Tayyip, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin karara dün (10 Mart 2023) imzayı attı. Böylece seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı kesinleşti.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olurken 14 Mayıs seçim tarihi Resmi Gazetede yayımlandı. Şimdi ise gözler Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirleyeceği seçim takviminde. Seçime iki ay kala Türkiye siyasetindeki hareketlilik anket sonuçlarına da yansıdı.

Piar Araştırma, mart ayının ilk haftası yaptığı anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bu pazar seçim olsa.

12 ilde 1460 katılımcı ile yapılan araştırmada, iki ittifak arasındaki fark 10 puana yakın. CHP'nin birinci parti olduğu araştırmada, HDP üçüncü parti olurken, MHP'nin ise barajı geçtiği görülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki fark açılıyor.

Katılımcıların "Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verdiği cevaplar oransal olarak şöyle:

erdogan.jpg

akp / Oy oranı: Yüzde 30,8

kilicdaroglu.jpg

CHP Oy oranı: Yüzde 32,3

meralaksener.jpg

İYİ PARTİ Oy oranı: Yüzde 8,3

hdp.jpg

HDP Oy oranı: Yüzde 11,6

ahmetdavutoglu.jpg

Gelecek Partisi Oy oranı: Yüzde 3,7

devletbahceli.jpg

MHP Oy oranı: Yüzde 7,1

huseyinbas.jpg

Bağımsız Türkiye Partisi Oy oranı: Yüzde 1,8

alibabacan.jpg

DEVA Partisi Oy oranı: Yüzde 2,1

secim.jpg

Diğer Oy oranı: Yüzde 2,3

Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?

Araştırmada "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aday olursa hangi oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların verdikleri cevaplar ise şöyle:

>> Kemal Kılıçdaroğlu: % 57,1

>> Tayyip Erdoğan: % 42,9

piar2.pngpiar1.png

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gökhan Özoğuz'dan adam kazandı partisi genel başkanına tepki: 'Siz ve geçici partiniz bir projesiniz, Atatürk'ün hiçbir çocuğu size oy vermeyecek' Yıldırım: 1000'er lira ikramiye vereceğiz diyerek bir çok konuda af çıkardıklarını belirtti Paylaşımlarını 100'e Tamamladı. Sedat Peker'den art arda paylaşımlar. Tayyip ayrıntısı dikkat çekti. "Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller demektir" diyen Akp'li vekil yediklerini içtiklerini belediyeye yazdırmış