All News
01 Mayıs 2018 ( 1705 izlenme )
Reklamlar

‘Atatürk, cumhuriyeti seçti’ diyen müftü yardımcısı açığa alındı


Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, 20 Nisan tarihinde Hz. Ali Camii’nde cuma hutbesi yayının kesilmesi üzerine bir konuşma yaptı.

Türksoy’un iddiaya göre, 24 Haziran seçimlerini kastederek yaptığı konuşma tepki çekti. Türksoy, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesine devam etmeyerek, iddiaya göre şu sözleri söyledi:

“Padişahlık yıkıldı. Yerine yeni bir yönetim sistemi gelecekti. Ya Cumhuriyet ya başkanlık sistemi. Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için Cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak.

Size ve bize sorulacak. 90 sene sonra yeniden istişare ediyoruz, danışıyoruz birbirimize. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok. Kararı birlikte vereceğiz.

Nasıl vereceğiz danışacağız görüşeceğiz ama bir kişi neticeyi bildirecek aynı evin reisi gibi. Gidişatı yapalım mı yapmayalım mı devletimiz şu anda öyle bir karar aşamasında. Sizlere danışacaklar. Sizlerle bu işin nasıl olacağını en iyi siz bilirsiniz.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Saldırganın eski patronu: ' Hırsızlık yaptığı için 3 ay önce işten çıkarmıştık ' Her türlü caniliği yaptıktan firari durumda olan hizbullah terör örgütü üyeleri, teslim olduktan sonra bir gün dahi tutuklu kalmadan serbest bırakılmış Meyhanede Rakıyı saklayıp fotoğraf çektirince alay konusu oldular Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi durumunda yapacağı ilk eylemi paylaştı ve salonda bir alkış tufanı koptu.