All News
29 Kasım 2020 ( 920 izlenme )
Reklamlar

CHP'li belediyenin sahra hastanesi eleştirilmişti, hastane otoparkları yoğun bakıma çevriliyor


ÜSTTE ZEYDAN KARALAR'IN ELEŞTİRİLEN SAHRA HASTANESİ

Adana'nın sahra hastanesini eleştirenler hastane otoparklarını yoğun bakıma çevriliyor

Koronavirüs vaka sayıları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artışta. Bazı illerde yoğun bakım doluluk oranları artmış durumda. Bu illerden biri olan Ordu'da hastanelerin otopark ve yemekhane alanları yoğun bakıma dönüştürülüyor. Kentte vaka sayıları yüzde 50 arttı.

Ordu'da Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artış hastanelerin yoğun bakım servislerinin doluluk oranını arttırmaya başladı. Yoğun bakım servislerindeki yatak sayılarını arttırmak için kentteki hastanelerde bulunan otopark, yemekhane ve poliklinikler yoğun bakım servisine dönüştürülüyor.

ACİL DURUMLAR HARİCİNDE CERRAHİ MÜDAHALE YAPILMAYACAK
Alınan karar sonrası yoğun bakım servisine çevrilmesi kararlaştırılan yerler kapatıldı. Hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması için acil işlemler dışında bir süre cerrahi müdahale yapılmamasına karar verildi. Ameliyathaneler de acil müdahale gereken durumlara yetecek biçimde düzenlenecek.

Ordu Valisinin başkanlığı ile toplanan İl Pandemi Kurulu salgının yayılmasını engellemek ve kentteki vatandaşları korumak amacıyla ek önlemler almaya karar verdi. Artan vaka sayıları sebebiyle izole servis ve yoğun bakım ihtiyacının arttığı belirtilen Ordu Devlet Hastanesi'nde prefabrik binada yer alan polikliniklerin kapatılmasına ve ilave yoğun bakıma çevrilmesine ayrıca hastanenin personelinin kullandığı otopark alanına da prefabrik bir yoğun bakım alanı yapılmasına karar verildi.

YEMEKHANELER VE OTOPARKLAR YOĞUN BAKIM SERVİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Kentte yer alan Üniversite Eğitim Araştırma Hastanesi'nin 1. katında yer alan birimlerin boşaltılmasına ve ana hizmet binasında bulunan yemekhanenin de yoğun bakım servisine dönüştürülmesine karar verildi.

İlde yer alan Ordu Verem Savaş Dispanseri ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü binaları da boşaltılarak yoğun bakım ve yataklı servise dönüştürülmek üzere kentin Eğitim Araştırma Hastanesi'ne tahsis edilecek.

BRANŞ GÖZETMEKSİZİN TÜM HEKİMLER GÖREVLENDİRİLECEK
İl Pandemi Kurulu tarafından alınan karar sonucunda kentteki hastanelerin idareleri tarafından Koronavirüs yoğun bakım servisi ve polikliniklerinde branş farkına bakılmadan tüm klinisyen hekimler görevlendirilecek. Ameliyathanelerde acil müdahale harici cerrahi işlem yapılmayacağı için ameliyathane personelleri de hastanelerin diğer alanlarında görev alacak.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan personeller ihtiyaç halinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde son dönemde vaka sayılarının yüzde 50 artışa geçtiği iller arasında Ordu'yu da belirtmişti.

ADANA'DAKİ FUAR ALANINA SAHRA HASTANESİ KURULMASI ELEŞTİRİLMİŞTİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, 4 Nisan'da koronavirüs salgınına karşı aldıkları acil eylem planı çerçevesinde, TÜYAP Fuar Alanı'na bin yataklı sahra hastanesi kurduklarını açıklamış ve yandaşlar tarafından günlerce eleştirilmişti

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Atatürk Havalimanı'nı sonsuza dek yok ettiler!' Erdoğan'ın her fırsatta söylediği ''Bedava sağlık'' palavrası çöktü : 14 noktada para ödüyoruz .. Skandalı ortaya çıkaran hastane personeli: Yılda 450-500 hamile çocuk geliyor ‘Love Erdoğan’ pankartlarını kaldıran Selçuk Belediyesi, ilçeyi ‘Tek Sevdamız Atatürk’ afişleriyle donattı