Ekrem İmamoğlu'ndan deprem sonrası ilk açıklama

1084 izlenme 26 Eylül 2019
Reklamlar
Ekrem İmamoğlu, Depremin Ardından Bilgi Verdi                                                                                            Başkan İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında İstanbul'daki depreme ilişkin son bilgileri paylaştı. Avcılar ve Sarıyer'deki minarelerin üst noktasındaki devrilmenin dışında yapı yıkımlarıyla ilgili ihbarların asılsız çıktığını bildiren İmamoğlu, "Bunlar bizi sevindiren haberler. Elbette ki deprem İstanbul'un bir gerçeği, doğanın bir gerçeği. Hepimiz biliyoruz deprem tek başına insan öldürmüyor, ihmal öldürüyor. Depreme hazırlık yapılmazsa ve binalarımızla ilgili sıkıntılar can kaybına sebep oluyor. Temenni ediyoruz ki en hızlı şekilde İstanbul'a hep birlikte müdahale edeceğiz." diye konuştu.

"Fakat ne yazık ki İstanbul'da riskli bina sayısı hepimizi rahatsız etmekte. Bu konu da göreve gelir gelmez başladığımız alanlardan birisi. En üst mesele olduğunu, seferberlik meselesi olduğunu, milli bir mesele olduğunu ve bu süreci hep beraber konuşmak zorunda olduğumuzu devletimizin en üst kademeleriyle, belediyelerimiz her aşamasında bu süreci en ciddiye alacak şekilde ve kesinlikle hiçbir taviz vermeksizin kararlı olarak süreci tamir etmek zorunda olduğumuzu hep ifade ettim. Elbette bu hazırlığı yapacağız, afet bilincini geliştireceğiz, ciddi eğitimlerimiz olacak. İstanbul'da afete hazırlık noktasında hazırladığımız uygulamayı devreye almak için çalışmalarımız bitmek üzere."                                 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan ''ak parti'nin yıkılması, Türkiye için felaket olacaktır'' "Su bulamıyoruz, tuvalet yok" diyen vatandaşa "Burası tatil köyü değil" diyen şahıs tepki çekti Azılı Provokatör Markette sosyal deney yapınca depoya kaldırılmıştı Geçtiğimiz yıllarda partililerine çağrı yapmıştı: 'Anketler iç açıcı değil. Seçim sandıkta kazanılır, seçim günü görevlilerimiz diğer partilerden önce sandıklarda olmalı'