All News
04 Mart 2024 ( 1097 izlenme )
Reklamlar

12 Farklı firmadan İBB seçim anketleri.

31 Mart yerel seçimlerine 28 gün kaldı. İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili kamuoyu araştırma şirketleri peş peşe anketler paylaşıyor. Anketlerde genelde durum başa baş çıkarken, çok uçuk fark çıkaran şirketlerin güvenilirlikleri tartışmalı şirketler olmaları dikkat çekiyor. Hangi ankette Murat Kurum hangi anketlerde krem İmamoğlu önde? İşte tüm anketlerin sonuçları...



Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyor. En çekişmeli yarış İstanbul'da yaşanıyor. İstanbul seçimlerinde ne olacak? İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin aday çıkarması kime yaradı? Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçeceği kabul edilen seçimde kim ne kadar oy alıyor? Bütün şirketler anketleri başa baş gösterirken, arada fark çıkartan şirketler hangileri? İşte İstanbul seçimiyle ilgili şu ana kadar yapılan tüm anketlerin sonuçları...
Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

2019'daki İstanbul seçim sonuçlarını en doğru tahmin eden MetroPoll Araştırma'nın Şubat araştırmasında İstanbullulara 31 Mart’ta kime oy verecekleri soruldu. Kararsızların oyu dağıtılmadan Ekrem İmamoğlu yüzde 34.7,  Murat Kurum yüzde 32.1, Meral Danış Beştaş yüzde 4.9, Buğra Kavuncu yüzde 2.5, Azmi Karamahmutoğlu yüzde 2, Mehmet Altınöz ise yüzde 1.8 çıktı. 

İstanbul'da son durum

Metropoll'ün İstanbul anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 43.5’e, Kurum yüzde 40.2’ye, Beştaş yüzde 6.1’e, Kavuncu yüzde 3.1’e, Karamahmutoğlu yüzde 2.5’e, Altınöz de yüzde 2.3’e yükseliyor.
Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

Gezici araştırma İstanbul anketi

Murat Gezici'nin sahibi olduğu Gezici Araştırma'nın İstanbul anketinde katılımcıların yüzde 44.1'i oyunu Murat Kurum'a vereceğini söylerken, katılımcıların yüzde 43.5'i ise oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini ifade etti. Meral Danış Beştaş'a oy vereceğini söyleyenler yüzde 4.1, Azmi Karamahmutoğlu'na oy vereceğini söyleyenler yüzde 3.1, Mehmet Altınöz'e oy vereceğini söyleyenler ise yüzde 2.3 çıktı. İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu'ya oy vereceğini söyleyenler ise 1.7'de kaldı. 

Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

Optimar'ın 'kim kazanır' anketi?

Son seçimi en doğru tahmin eden şirketlerden Optimar'ın "Sizce 31 Mart yerel seçimlerinde İBB'yi kim kazanır" sorusuna ankete katılanların yüzde 44.3'ünün Ekrem İmamoğlu, yüzde 36.5'inin ise Murat Kurum cevabı verdi.
Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

Optimar anketinde Murat Kurum’a oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 41.7 olurken, oy vermem diyenlerin oranı yüzde 50.7, kararsızların oranı yüzde 7.6 çıkıyor.  Ekrem İmamoğlu’na oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 41 çıkarken yüzde 51.9’luk bir kesim ise oy vermem diyor. İmamoğlu konusunda kararsız olanların oranı ise  yüzde 7.1 oluyor.
Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

ASAL Araştırma anketi


Asal Araştırma'nın İstanbul anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra durum şöyle: 
CHP (Ekrem İmamoğlu): yüzde 41.9
AK Parti (Murat Kurum): yüzde 40.8
DEM Parti (Meral Danış Beştaş/Murat Çepni): yüzde 4.5
İYİ Parti (Buğra Kavuncu): %3.6
Yeniden Refah Partisi (Mehmet Altınöz): %2.9
Zafer Partisi (Azmi Karamahmutoğlu): %2.5
Memleket Partisi (Berk Hacıgüzeller): %0.9
Saadet Partisi (Birol Aydın): %0.5

İmamoğlu'nun yaptırdığı anket!

Ekrem İmamoğlu’nun kampanya ofisinin yaptırdığı son anketin sonuçlarına göre 2.9 puan önde olan Ekrem İmamoğlu yüzde 43.1, Murat Kurum yüzde 40.2 oy alıyor. İmamoğlu'nun seçim ofisi şu bilgiyi veriyor: "2.9 puan öndeyiz. Ekrem İmamoğlu yüzde 43.1, Murat Kurum yüzde 40.2, Meral Danış Beştaş yüzde 4, Buğra Kavuncu 3.5 alıyor. Bu fark seçimin son haftasında artar. Metropoll dahil birkaç şirketin ortak sonuçları böyle." 20 Şubat'tan sonra durum değişti

Gazeteci Muhammed Vefa'nın yayınına katılan MAK Başkanı Kulat, "İstanbul seçiminde adayların oy oranı ne?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Bu soruyu bana bir hafta önce sorulduğunda; baş başa ya da bir tık Murat Kurum önde diyebilirdim. Saha gözlemi üzerinden söylüyorum. 20'si itibariyle gelen veriler şuanda Ekrem Beyin öne geçtiğini gösteriyor.

Son seçimi bilen SONAR anketi...


Ekrem İmamoğlu (CHP): Yüzde 41,9
Murat Kurum (AK Parti): Yüzde 41,3
Buğra Kavuncu (İYİ Parti): Yüzde 4
Mehmet Altınöz (Yeniden Refah): 2,5
Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

ORC Araştırma anketi

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 36,5
Murat Kurum: Yüzde 37,7
Buğra Kavuncu: Yüzde 3,6
Mehmet Altınöz: Yüzde 2,9  

YÖNEYLEM Araştırma anketi

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 39,1
Murat Kurum: Yüzde 32,9
Buğra Kavuncu: Yüzde 2,8
Mehmet Altınöz: Yüzde 3,6


DiEn Araştırma anketi

Ekrem İmamoğlu: 43,8
Murat Kurum: 38,2
Buğra Kavuncu: 4,3
Mehmet Altınöz: 2,4 Son anketler! Son İstanbul seçimini bilen şirketin anketi bomba! İşte son 14 anketin sonuçları

HBS anketinin sonuçları...

HBS'nin "31 Mart Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz" sorusuna katılımcılardan yüzde 38.3'ü AK Parti/MHP cevabı verirken, yüzde 36,9'u CHP karşılığı verdi. İYİ Parti diyenlerin oranı yüzde 5.2, DEM Parti diyenlerin oranı yüzde 4.8, Zafer Partisi diyenlerin oranı yüzde 2, Yeniden Refah Partisi diyenlerin oranı ise 1.9 çıktı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Felaketin Yaşandığı Altın madeninin altından geçen fay, MTA haritasından silinmiş: 2013'te olan 2023'te yok Ayşen Gruda hülya koçyiğit'e seslendi: Daha ne yapsınlar, kamçıyla mı dövsünler bizi? Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gece Yarısı Ültimatomu Süleymancılar tarikatının 400 metrelik gizli tüneli ortaya çıktı