All News
19 Ocak 2018 ( 811 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu: Afrin'e hava desteği almadan asker sokucaksan, önce kefenle karşılayanları gönder

CHP lideri, Afrin'e harekat yapılmasına ilişkin olarak tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Hava desteği almadan askeri oraya sokacaksan seni kefenle karşılayanları oraya gönder" dedi.

"Amaç sarayın çıkarıysa OHAL'e devam"


Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:


"Barış ve huzur içine beraber yaşamak  en büyük arzumuz. Başımıza 15 Temmuz belası çıktı. Milletvekillerimiz apar topar Meclis'e gittiler, hiçimse yokken parlamentonun kapısını açtılar. O arkadaşlarımıza şükran borçluyuz. Demokrasiyi ülkeye getiren parti olarak demokrasiyi savunmak boynumuzun borcudur. 


Darbeye karşı çıktık 5 gün sonra OHAL geldi. Karşı çıktık, parlementoda ortak bildiri yayınlamışsa parlamentoda beraber mücadele edelim, dedik 'hayır' dediler. Tarih bizi haklı çıkardı. Yürtme organına devredilen yetkinin ne kadar insafzısca kullanıldığını gördük. 20 Temmuz'da sivil darbe yapıldı.. KHK ile ülke yönetmeye başladılar. Amaç FETÖ ile mücadeleydi ama çok ötesine geçildi. Anayasa askıya alınmış durumda. Hiçkimsenin uymadığı bir anayasa var, yargı üstündeki baskılar aleni yapılıyor. İktidarın hoşuna gitmeyen karar alınınca gece yarısı hakim değiştiriyorlar. Enis Berberoğlu suçsuz yere, boşu boşuna yatıyor hapiste. Kimse beraat etmiştir kararını veremiyor, korkuyor. Yakından takip ediyoruz. Hakkını hukukunu savunacağız, nereye kadar giderse oraya kadar gideceğiz. Demokrasi, güçler ayrılığı dedik öyle bir noktaya geldik ki en alttaki mahkeme AYM'nin kararını tanımam, diyor. Cumhuriyet tarihinde ilktir. Çünkü o mahkemeler hukukun üstünlüğüne inanamıyorlar, karar nasıl verilecek? İradeyi saraydan aldılar. Hukuk çöp sepetinde. Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın kararları ne olacak merakla bekliyoruz. Resmi Gazete'de yayınlanmadı demişlerdi, Resmi Gazete'de de yayınlandı. O gerekçe de ellerinden alındı. 

Biz OHAL'i kaldıralım, parlamento görev yapsın derken 3 ay daha uzatıldı. Niçin uzatılıyor? FETÖ ile mücadele için diyorlar. Aradan aylar geçti hala edemediyseniz sizin hükümetiniz, gücünüz tartışılır. Aylar sonra hala FETÖ ile mücadele için OHAL'e sarılıyorsanız büyük eksiklik var. FETÖ'yü en iyi onlar biliyorlar. Ne istedilerse verdiler. Amaç FETÖ ile mücadele değil muhalefetle mücadele. Kim farklı düşünceyi dile getiriyorsa, üniversiteden, gazeteden atın, baskı kurun. Getirin OHAL'i kaldırın, FETÖ ile mücadele için kanun mu gerekiyor, gerekirse 24 saat çalışırız. Amaç milletin çıkarıysa biz buna varız. Amaç sarayın çıkarıysa OHAL'e devam.

"Devletin bütün gücünü arkasına alarak hedefe koyduğu parti biziz"

Eknomiye bakarsak... 15 yıldır tek başlarına ülkeyi yönetiyorlar. Mahkeme istedikleri kararı veriyor, valileri, hocaları, emniyet müdürlerini istedikleri gibi tayin ediyorlar. Bir insan TBMM önünde kendini yakar, neden İzmir'de biri çıkar 'açım aç' diye bağırır. Onların kulakları duymuyor, gözleri görmüyor, biz görüyoruz. Yakma olayını haber yapamayan televizyon ve gazeteler ben konuştuktan sonra eleştirerek haber yaptılar. İşsizlik nedeniyle bir kişi kendini yakıyorsa her yerde haberdir. Bu utanılacak tabloda beni eleştirenlerin de utanmaları gerekiyor. Doğru bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. 

Zam üstüne zam yağıyor. Kimse sesini çıkaramıyor. Esnaf oadaları, TOBB, işveren sendikaları sesini çıkaramıyor, işçi senikaları arada çıkarabiliyor. Binlerce kişi mağdurken, açken nasıl ses çıkmıyor? Sesi çıkan, sorunları dile getiren sadece biziz. Devletin bütün gücünü arkasına alarak hedefe koyduğu parti biziz. 

"1520 gündür bütün baskılarla üstümüze geliyorlar, geri adım attırır mıyız diye. Bir milim geri adım atmayacağız"

Biz milletin ortak sesiyiz. Biz sorunları dillendireceğiz. Yeri geliyor işverenin, işçinin, üreticinin sesi oluyoruz. Siyasal iktidar buna tahammül edemiyor. Son 1520 gündür bütün baskılarla üstümüze geliyorlar, geri adım attırır mıyız diye. Bir milim geri adım atmayacağız. Bizi dar bir çerçeveye hapsetmek istiyorlar. Biz kitle partisiyiz. Bu partinin içinde işçi de işveren de esnaf da işsiz de vardır. Toplumun her kesiminin sorununu dile getiriyoruz. İktidara ses çıkaramayanların siyaset yapma alanları CHP'yi eleştirmek. Korktukları için CHP'yi eleştiriyorlar. Bundan çekinmiyoruz ama insaf ölçülerini aşarsa orada dur deriz. Yeri gelirse tahtaya koyarız, hesaplaşırız. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. 

"Fakire fukaraya para yok, yandaşa gelince para var"

Enflasyon çift haneli. Asgari ücreti 1603 liraya çıkardılar. 2 bin lira yap, insanlar geçinebilsin dedik. Kabul etmediler. Zeytindeki zam  yüzde14, çayda yüzde17.5,  kaşar peynirinde yüzde 18.8, domateste yüzde 71. Asgari ücret 1603 lira. Bunlarda insaf var mı? Hani Türkiye zengindi, yüzde 11 büyümüştü? Fakire fukaraya para yok, yandaşa gelince para var. 

"Suriyelilere 30 milyon dolar para hacadık, diyorlar. Harcamadılar kendileri yediler"

Hiçbir devlet kendi sınırlarında kendisine düşman olacak terör örgütü istemez. Her devletin terör ve terör örgütleriyle mücadelesi evrensel haktır.Terörle mücadele hepimizin ortak görevi. Türkiye'nin izlediği politikaların yanlışlığını bir tarafa bırakalım, yanlışta ısrar ettiklerini, Türkiye'ye faturasını da çok iyi biliyoruz. 3 milyon Suriyelilere 30 milyon dolar para hacadık, diyorlar. Harcamadılar kendileri yediler. Bunların hepsini konuşuruz.  

"Terör örgütlerine silah vermeseydik, yaralandıklarında Türkiye'de tedavi edip geri göndermesyedik başımıza bunlar gelmezdi"

Kendi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak 80 milyonun ortak görevi. Terör örgütlerine destek verilemesini kabul edemeyiz. Ama bu olayları Türkiye'nin başına açan da bu hükümet. Suriye'ye girmeseydik, terör örgütlerine silah vermeseydik, yaralandıklarında Türkiye'de tedavi edip geri göndermesyedik başımıza bunlar gelmezdi.

"Fidan ve Akar'ın çabaları kayda değerdir"

Afrin El Bab gibi değil. Orada ABD'nin, Rusya'nın kabülü, mutabakat vardı. 72 şehidimiz var. Afrin'e girmek için bağırıp çaırıyorlar. Diplomasiyi zorlayacaksınız. Fidan ve Akar'ın çabaları kayda değerdir. Hava desteği almadan girilecek Afrin büyük maliyetlere neden olur. Hava desteği almadan askeri oraya sokacaksan önce seni  kefenle karşılayanları oraya gönder. Diploması zorlanır, hava desteği sağlanırsa sorun büyük ölçüde aşılabilir .

"Bizi eleştirenler aynada dönüp kendilerine baksınlar, 'acaba hala yetmez ama evetçilerdenmiyiz' diye"

Yeri gelir demokrasiden söz ederiz. Önümüzde bir kurultay var. Seçim olacak. Genel başkan adayları çıktı diye bir kısım medya CHP'de huzursuzluk diyor. Düşünün demokrasiden ne kadar uzaklaştığımızı. Genel başkan adayı elbette çıkabilir, çıkmıyora bu seçimi niye yapıyoruz? CHP atanmışların görev yaptığı değil seçilmişlerin görev yaptığı bir partidir. Sen atamayla biz seçimle geliriz. Biz ükeye demokrasiyi getiren partisiyiz. Dünya siyasal tarihinde yeri olan partiyiz. Kalem sahibi olanlara söylüyoruz; elbette gelenlerin önü açacağız. Sizde seçim sadece göstermelik. Seçimin ve demokrasini güçlenmesi için her çabayı göstereceğiz. Bizi eleştirenler aynada dönüp kendilerine baksınlar, 'acaba hala yetmez ama evetçilerdenmiyiz' diye."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN İNTİHAR ETTİ MEB, skandal kitabın dağıtılmasına izin verdi: 'Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi' Antalya’da 7 ve 8 yaşlarında 2 çocuğu taciz eden imam tutuklandı Analizi Yapılan Domates, biber ve salatalık örneklerinin %15’i zehirli çıktı