Türk Askerinin Başına Çuval Geçirenden Liyakat Nişanı aldığı hatırlatılınca çıldırdı.

3446 izlenme 05 Ocak 2024
Reklamlar
Türk Askerinin Başına Çuval Geçirenden Liyakat Nişanı aldığı hatırlatılınca çıldırdı.

Çıray: Eski defterleri açmak olacak ama madem buradasınız, Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilme emrini veren ABD'li komutan Odierno’nun elinde liyakat nişanı aldınız. Sizin bu ödülü aldığınız saatlerde PKK'lılar İdil'de silahlarıyla resmi geçit yapıyordu. TSK'nın kurumsal onurunu yerle bir eden adam aracılığıyla verilen bu ödülü niye kabul ettiniz? Bu ödülü reddetseniz, sonuçları ne olurdu? Genelkurmay Başkanı olmanızınız önünü keserler miydi?  

Akar: Bir tek ben mi aldım o ödülü? Bilmeden konuşmayın.  
Çıray: Acziyetin ifadesi, kendi kişiliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Her kim almışsa ayıp etmiştir. 

Çıray: Bu ödülü kimin elinden aldığınız önemli.    

Akar: Şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. N.h alırsın böyle oy.  

Çıray: Siz bu memlekette Genelkurmay Başkanlığı yaptığınız he. Ne ayıp! İlk defa küfreden bir Genelkurmay Başkanı ile karşılaşıyorum.
NE OLMUŞTU?

Aytun Çıray'ın belirttiği, Hulusi Akar’a madalyasını takan isim, 4 Temmuz 2003’de Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı General Ray Odierno’ydu. Odierno’ya bağlı ABD askerleri, Irak Süleymaniye’de, Özel Kuvvetler mensubu 11 Türk subayını, başlarına çuval geçirip, 60 saat süreyle gözaltına almıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yılmaz Özdil’in kolleksiyon kitabı satışa sunuldu, yayınevinin sitesi çöktü Ece Üner, cübbeli Ahmet'e tarihi kapaklar yaparken kol düğmesi konusunu da hatırlattı. Ülkenin Nasıl Bir sistemle soyulduğunu anlatırken bazı paha biçilemeyen yerlerin gerçek sahiplerini açıkladı: İlber Ortaylı’dan seçim hamlesi