All News
04 Ocak 2022 ( 598 izlenme )
Reklamlar

Her fırsatta Cumhuriyete saldıran İsmail Kahraman kendini Cumhuriyetçi ilan etti

 İsmail Kahraman, bazı açıklamalarıyla aleni olarak Atatürk ve laiklik karşıtlığı yaptığı hatırlatılınca, “Cumhuriyetçiyim, cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” dedi

24 Haziran seçimleri için milletvekili aday adaylığına yeniden başvuru yapmayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kahraman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bazı suçlara ilişkin af çağrısının anımsatılması üzerine, Anayasa’ya vurgu yaptı. Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın aksine kapıları kapatmayan Kahraman, af yasasının Meclis’te 330 milletvekilinin oyu ile geçebileceğini vurguladı. 

Af düzenlemelerinin şartlarını hatırlatan Kahraman, “Af yetkisi, TBMM yetkisidir. Af çıkarma yetkisi Anayasa’da bellidir, hassas bir konudur. 330 milletvekilinin oyuna ulaşılması gerekir” dedi.

ÜZERİNDE ATATÜRK TİŞÖRTÜ OLDUĞU İÇİN BİR VATANDAŞ MECLİSE ALINMAMIŞTI.


Başkanlık sistemi ile ilgili uyum yasalarının Meclis yerine KHK ile uygulanacağı yetkisinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine de Kahraman, “Doğru buluyorum” yanıtını verdi.

Kahraman, zaman zaman bazı açıklamalarının Atatürk ve laiklik karşıtlığı gibi algılandığının belirtilmesi üzerine ise, “Cumhuriyetçiyim, Cumhuriyetin temel ilkelerinden yanayım” sözleri ile karşılık verdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'İdlib'den çekilen cihatçı gruplar Kayseri ve Konya'ya mı yerleştirilecek?' MECLİS'TE ATATÜRK TİŞÖRTÜ GİYEN ADAMIN TİŞÖRTÜNE EL KONULDU Hatay'daki konutlarla ilgili kurumdan mesaj: Afet evleri bir yılda tamamlanamaz diyorlar, tamamlanacak. Erdoğan, Davutoğlu ve çavuşoğlu hakkında suç duyurusu