All News
23 Temmuz 2023 ( 281 izlenme )
Reklamlar

Meteoroloji: Afrika sıcaklıkları Türkiye'ye giriş yaptı

Meteoroloji: Afrika sıcakları Türkiye'ye giriş yaptı


Meteoroloji aşırı sıcaklıkların iki gün önce ülkemize giriş yapan Afrika sıcaklarına bağlı olduğunu açıkladı. Sıcakların 20 Ağustos tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Diyarbakır’da etkisini göstermeye başlayan sıcaklıklar nedeniyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yurttaşları uyardı. Mevsim normallerinde ilerleyen sıcaklıklar, ülke genelinde geçtiğimiz pazartesi günü itibariyle etkisini artırmaya başladı.

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünde Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Ekip Şefi Mustafa Ayzit, Afrika sıcaklarının yurdumuza giriş yapmasıyla mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların 20 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Kentte Afrika sıcaklarına bağlı olarak son birkaç gündür 4 derece mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların seyredildiğini ifade eden Ayzit, “Bu aralar malum hava sıcaklıkları genel olarak yurdumuzda artışlara geçmiş oldu. Bu sıcaklık artışlarının etkisini bölgemizde de hissetmeye başladık. Yaklaşık iki gündür Diyarbakır’da sıcaklıklar 4243 derece civarında seyrediyor. Daha önceki günlerde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, bu birkaç gün 4 derece mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini görmekteyiz. Bu sıcaklıkların da muhtemelen bölge olarak Ağustos ayının 20’sine kadar devam edeceğini bekliyoruz. Diyarbakır’da zaten en yüksek sıcaklık ay olarak 15 Temmuz’da başlar 20 Ağustos’a kadar devam eder” dedi.


Afrika sıcağının Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de etkisini gösterdiğini dile getiren Ayzit, “Sıcak havalarda özellikle vatandaşlarımız saat 13.00 ile 16.00 periyodunda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmalarını tavsiye etmiyoruz. Özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımız için bu uyarı çok önem arz ediyor. Yurdumuzdaki bu sıcak havalara kısmen Afrika sıcağı diyebiliriz. İki gün önce bu sıcaklığın yurdumuzun batısına girişi gözlemlendi. Afrika sıcağının etkisini bölgemizde de hissetmeye başladık. Bizim tahmin taslağımıza göre bu sıcaklığı 7 gün içerisinde bölgemizde 42 ile 44 bandında değişeceğini tahmin ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

EN YÜKSEK SICAKLIĞI CİZRE VE SİLOPİ İLÇELERİNDE GÖRÜLDÜ

Bölgesel olarak en yüksek sıcaklıkların Şırnak’ta gözlemlendiğini söyleyen Ayzit, “Biz bölgesel olarak en yüksek sıcaklığı gözlemlediğimiz ilçeler var. Bu ilçeler özellikle Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleridir. Daha sonra Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Ceylanpınar ilçesi gibi il ve ilçelerimizde yüksek sıcaklıklar gözlemledik. Demin de değindiğim gibi yüksek sıcaklıklar bölgemizde 15 Temmuz ile 20 Ağustos arası değişir. Muhtemelen en yüksek sıcaklığı Silopi ve Cizre’de ölçtük. Bu rakam da maksimum 48 derece oldu. Ama bölgede normal olarak 40 ile 43 derece bandında seyir olacağını tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

METEROLOJİ'YE GÖRE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimleri parçalı bulutlu, yarın (23.07.2023) öğleden sonra Kırklareli çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 25°C, 38°C
Az bulutlu ve açık

İSTANBUL 26°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

KIRKLARELİ 24°C, 36°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yarın öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 25°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 17°C, 34°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLİ 26°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR 27°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA 27°C, 42°C
Az bulutlu ve açık

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 23°C, 41°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA 30°C, 44°C
Az bulutlu ve açık

HATAY 25°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

MERSİN 27°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 19°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR 20°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KONYA 23°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

YOZGAT 16°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 16°C, 33°C
Az bulutlu ve açık

DÜZCE 21°C, 36°C
Az bulutlu ve açık

KASTAMONU 13°C, 33°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK 22°C, 30°C
Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 18°C, 36°C
Az bulutlu

SAMSUN 20°C, 31°C
Az bulutlu

TOKAT 15°C, 34°C
Az bulutlu

TRABZON 23°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 14°C, 30°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 12°C, 29°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 19°C, 37°C
Az bulutlu ve açık

VAN 16°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 26°C, 42°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 26°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 25°C, 41°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 30°C, 42°C
Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısının açıkları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısı sabah saatlerinde 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren 4 ila 6, güneyi yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, güneyi yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlginç iddia: İstanbul’da seçim iptal ederken Ankara’da saray gitmesin sonra Dini nikah kıydığı 2 Suriyeli tarafından dolandırıldı Şener Şen’den Metin Akpınar ve Müjdat Gezen yorumu 'Atatürk Havalimanı'nı sonsuza dek yok ettiler!'