Anasayfa
28 Şubat 2019 ( 3945 izlenme )
Reklamlar

Halı saha maçına erken gelen savcı, sahadan çıkmayan öğretmenleri gözaltına aldırdı

Halı saha maçına erken gelen savcı, sahadan çıkmayan öğretmenleri gözaltına aldırdı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen Savcı, sahada top oynayan 14 öğretmeni gözaltına aldırdı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde halı saha maçına erken gelen Savcı, sahada top oynayan 14 öğretmeni sahadan çıkarmak istedi. Öğretmenlerden olumsuz yanıt alan Savcı, polis çağırtarak öğretmenleri gözaltına aldırdı.

27 Şubat Çarşamba akşamı 21.0022.00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya girdi. Daha sonra içlerinde Çermik savcısının da olduğu başka bir grup, maç saatleri 22.0023.00 olmasına rağmen maça 1 saat erken geldi.

Kendi saatlerinin 21.0022.00 olduğunu düşünen Savcı, arkadaşlarıyla birlikte sahaya girip, maç oynayan öğretmenleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Bunun üzerine araya giren halı saha yetkilileri Savcı ve arkadaşlarını dışarı alıyor.

SAVCI POLİSİ ÇAĞIRIP KİMLİK KONTROLÜ YAPTIRDI
Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra savcının emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildi. O sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirilip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 1 saate yakın emniyette bekletilen öğretmenler daha sonra serbest bırakıldı.

SAVCIYA TEPKİ
Gözaltılara tepki gösteren MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür.”

MEB Personel Müdürü Hamza Aydoğdu da gözaltıları eleştirdi. Durumun kabul edilemez bulduğunu ifade eden Aydoğdu, Twitter hesabından şu mesajı yayınladı:

“Diyarbakır’da 14 öğretmenimiz halı sahada maç yaparken gözaltına alınmıştır. Adalet, şahsi ihtiraslar için kullanılamaz; öğretmenlerimize reva görülen bu muameleyi şiddetle kınıyorum. Öğretmenler, toplumun çimentosudur; itibarlarının zedelenmesi kabul edilemez…“

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu: 'Arap Şirketleri O arazileri aldıysa eker biçerler. O proje olmayacak!' İstanbul ve çevre illerde hissedilen 5.8 lik depremi yaşayan vatandaşlar o anları anlatıyor İyi Parti Kongresinde Kavga Çıkmasını Bahane Edip Nerelere Bağlayıp Nasıl Saldıracaklarını Şaşırdılar. Masaya vurarak ''O oyları kabul edenlere hakkımı helal etmiyorum' dedi